• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Het Varsenerveld in Vechtdal Magazine 2017

Het Varsenerveld in Vechtdal Magazine 2017

Categorie: Nieuws | Geplaatst op: 28 april, 2017

Het Vechtdal Magazine staat boordevol leuke verhalen over, de naam zegt het al, het Vechtdal. Wij zijn ontzettend trots op ons mooie Vechtdal. Er is hier van alles te beleven, voor jong én oud. Zo liggen er fantastische wandel- en fietsroutes uitgestippeld in de omgeving, zijn er pareltjes van restaurants te vinden en ook voor de kleinsten is er van alles te doen. Ook onze boerencamping Het Varsenerveld heeft een plekje in het mooie magazine.

Benieuwd naar ons artikeltje in het Vechtdal Magazine? Lees het hieronder: 

Met de camper naar Het Varsenerveld

Mensen gaan steeds vaker met de camper op vakantie, zegt Gezina De Lange-Nabers van boerderijcamping Het Varsenerveld in Ommen. “Bij ons is dat inmiddels een van de vijf bezoekers.” En maak nou niet de vergissing dat dat allemaal oudere mensen zijn. “Ben je gek, ze zijn zowel jong als oud!”

En dat is volgens Gezina nu net zo mooi aan kamperen. Je hebt een heel gemêleerd gezelschap. Jonge gezinnen, opa’s en oma’s met de kleinkinderen, mensen die weer zonder de kinderen op vakantie gaan, ouderen… de leeftijd hebben ze niet gemeen, maar ze komen wel overeen als het gaat om wat ze zoeken: rust en ruimte.

“Dat is dus precies wat we bieden”, zegt Gezina. “Rust en ruimte op de camping, maar ook rust en ruimte in het hele Vechtdal. Wandelen, fietsen, de stad, alles is er. Mensen komen hier voor een paar dagen, soms gewoon uit Zwolle om hier even weg van de drukte te zijn. En als ze van verder weg komen, weten ze ons vanuit heel het land te vinden. Dan komen ze met de camper aanrijden en hebben ze dus eigenlijk alles al bij zich. Je zet ‘m neer en klaar is Kees. Omdat we op zandgrond zitten, kunnen ze de camper echt overal op het terrein neerzetten.”

Kalfjes

Het camperseizoen duurt tot ver in het najaar, en begint al vroeg in maart. Bij het Varsenerveld zijn ze er al veel eerder dan de lente mee bezig. “We proberen het altijd zo te plannen dat de eerste koeien half maart een kalfje krijgen. Daar willen de campinggasten vaak heel graag getuige van zijn. Daar mag ik ze ‘s nachts voor wakker maken!” Met de geiten lukt dat niet altijd, die kunnen zo snel en zo onverwacht bevallen van een jong, dat mis je wel eens. Maar daar mogen de kinderen dan weer snel bij in het hok. De tweede dag al. Om de beesten te knuffelen. De kalfjes blijven ook de hele zoogtijd bij de moeder. En campinggasten mogen allemaal meehelpen met voeren. “Als je die verhalen dan hoort, van opa en oma en over vroeger. En kinderen, die zien in de stad niet meer hoe dat in de natuur in z’n werk gaat. Dat vergeten ze hun hele leven niet meer.”

Het Vechtdal Magazine is een uitgave van Regiobode, Ommer Nieuws en Dalfser Courant