• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Omgeving

Omgeving

Boerderijcamping Het Varsenerveld ligt in het Vechtdal, vlakbij Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Zwolle. In het prachtige Vechtdal is van alles te beleven. Zo kunt u er heerlijk wandelen, fietsen, kanoën, bootje varen en zwemmen. Er zijn ook verschillende interessante en leuke musea en winkelsteden in de buurt van de camping. Op zoek naar een fijn restaurant? Of wilt u samen met de kinderen een ijsje halen? Ook dan zit u op camping Het Varsenerveld in de buurt!

Onze receptie is een Tourist-Info-Punt (VVV) en Rustpunt wij vertellen u graag wat er allemaal te beleven is en waar je een heerlijk kop koffie kunt drinken, lunchen of dineren in het Vechtdal Overijssel.

Heerlijk fietsen

In het vechtdal rondom onze boerencamping zijn er uitgebreide fietsroutes. Op de website van Vechtdal Overijssel zijn een aantal te vinden. Bij de receptie hebben we natuurlijk ook prachtige fietsroutes liggen. Kent u de boerenfietsroutes al? Dit zijn fietstochten speciaal ontwikkeld door de boeren uit het Vechtdal. Tochten met namen als de Bergboerenroute, de Boer & Vecht route en de Boerenpicknickroute. Bij die laatste hoort zelfs een speciale kinderroute. Je kan producten kopen bij de boer waar je langskomt en zelfs picknicken in de wei of op een boerenerf. Bekijk de verschillende fietsroutes in de omgeving Ommen hier.

Bosrijke wandelomgeving

vechtdal wandelpadNaast fietsen kunt u natuurlijk ook heerlijk wandelen in de omgeving van de boerderijcamping. Door het bos, langs de vecht of lekker door de stad. Vanuit het Varsenerveld ben je namelijk binnen 5 minuten in het bos voor een lekkere boswandeling. Maar ook bent u met 20 minuten in de auto in Zwolle voor een lekkere stadswandeling met misschien nog wat shoppen tussendoor.

Wandelen in Natuurgebied het Varsenerveld (De Woest)

Tegen “De Woeste” grond aan, een stuk on-ontgonnen heide, heeft mijn vader, net na de oorlog, geholpen om de heide af te plaggen om er vruchtbare akkers en weilanden van te maken. Vanaf de camping, richting het natuurgebied lopend, zie je rondom je heen de sporen van de ontginning, de slootjes, berkenbomen, plukjes heide, vennetjes en de reeën in het veld. Klaar voor een prachtige wandeling?

Op je fiets- of wandeltocht heeft Boer Hendrik-Jan een aanrader: bij zijn oude lagere school in de buurtschap Hoogengraven ligt Restaurant De Bootsman, hier kun je heerlijk eten. Gastvrouw Gezina maakt graag een tussenstop in het kerkdorp Vilsteren bij Herberg de Klomp.

Plezier op de rivieren

De rivieren de Vecht en de Regge liggen allebei dichtbij onze camping. De Overijsselse Vecht is een 167 km lange regenwaterrivier in Duitsland en Nederland. De oorsprong ligt in het Münsterland en zij mondt bij Zwolle in het Zwarte Water. De Regge is een Overijsselse rivier die begint bij landgoed Westerflier ten zuidwesten van Diepenheim als een aftakking van de Schipbeek en bestaat uit de Boven-Regge (Diepenheim-Rijssen), de Midden-Regge (Rijssen-Hellendoorn) en de Beneden-Regge (Hellendoorn-Ommen). De rivier mondt bij Ommen uit in de Overijsselse Vecht.

Of u nu lekker wilt gaan zwemmen of juist houdt van kanoën, het kan allemaal! Wij werken veel samen met Rederij Peters uit Ommen. Hier kunt u een bootje huren voor een tochtje met bijvoorbeeld uw gezin, maar u kunt ook een rondvaart boeken.

Musea in het Vechtdal

In Zwolle staat museum de Fundatie. Dit museum met een grote collectie beeldende kunst staat vooral bekend om het bijzondere gebouw en de steeds wisselende exposities. Zeker de moeite waard voor een bezoek. In de hanzestad Ommen is het Tinnen Figuren Museum zeker een bezoek waard. Dit museum neemt u en de kinderen mee in de wereld van de tinnen figuren. U kunt een rondleiding krijgen, maar kinderen mogen ook tinnen figuren schilderen, een wandschildering puzzel maken of mee doen aan een speurtocht in het museum. In het Streekmuseum van Ommen, ook wel de oudheidkamer, wordt alle cultuurbezit van Ommen verzameld, bewaard en geëxposeerd. De Beeldentuin bij Atelier Witharen is ook zeker een bezoek waard.

Winkelen in Ommen en Zwolle

Heeft u zin om te gaan winkelen? Dan is omgeving Zwolle een zeer goede keus. In Zwolle vindt u alle grote bekende ketens, maar ook zeker een aantal bijzondere kleine winkeltjes. Rust uit in één van de gezellige parken of drink een kopje koffie of ga lekker lunchen in één van de vele restaurants. Hier vindt u meer informatie over de verschillende winkels, restaurants en andere hotspots in Zwolle. Bezoek vooral het icoon Boekhandel Waanders in de Broerenkerk. Ook in het dichtbij gelegen plaatsje Ommen is het leuk om te winkelen. U vindt niet de grote ketens maar dat maakt het juist leuk. Kijk bijvoorbeeld eens in de Boerderijwinkel of ga op zoek naar bijzondere tweedehandse kleding in De Klaproos.

Uit eten in Ommen

Wilt u genieten van een heerlijk diner? Het centrum van Ommen is met de fiets prima bereikbaar vanaf de camping. Een aanrader om heerlijk Surinaams – Indonesisch te eten is Suri Special. Andere goede restaurants zijn Jipp, tante Pos en Resto Oco. Zin in een ijsje? Ga dan naar IJssalon Ekkelenkamp. Hier verkopen ze het lekkerste softijs in de regio! Nieuw is hun verse en eigengemaakte schepijs.

Op de website van Vechtdal Overijssel is veel te ontdekken wat er in de regio te doen is.