• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Omgeving

Boerderijcamping Het Varsenerveld ligt in het Vechtdal, vlakbij Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Zwolle. In het prachtige Vechtdal is van alles te beleven. Zo kunt u er heerlijk wandelen, fietsen, kanoën, bootje varen en zwemmen. Er zijn ook verschillende interessante en leuke musea en winkelsteden in de buurt van de camping. Op zoek naar een fijn restaurant? Of wilt u samen met de kinderen een ijsje halen? Ook dan zit u op camping Het Varsenerveld in de buurt!

Onze receptie is een Tourist-Info-Punt (VVV) en Rustpunt wij vertellen u graag wat er allemaal te beleven is. Hieronder vast een aantal tips.

Heerlijk fietsen

In Het Vechtdal rondom onze boerencamping zijn er uitgebreide fietsroutes. Deze fietsroutes zijn via het fietsknooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen. Onze camping ligt dichtbij knooppunt 65. U start dus direct vanaf onze camping met een route, zoals het Rondje Dalfsen – Ommen. Dit is een unieke route waar u twee pontjes tegenkomt en de stuw bij Vilsteren aandoet. Hier geniet u van de natuur, de Overijsselse Vecht en de vele bootjes die er rondvaren.

Nóg een aanrader is de fietsroute Van Ossie tot Schitter. In 8000 jaar is er veel veranderd in de relatie tussen mens en koe. Als je goed kijkt kun je de sporen hiervan vinden in het landschap. Je maakt door het Vechtdal een tijdreis langs deze sporen in 3 tijdperken: de jager-verzamelaars, de landman en de moderne landbouw. Ok deze route start u bij knooppunt 65. De tocht gaat onder meer door het gebied waar onze Boer Hendrik-Jan is geboren. Uiteraard vindt u bij de receptie nog meer prachtige fietsroutes.

Bosrijke wandelomgeving

Naast fietsen kunt u natuurlijk ook heerlijk wandelen in de omgeving van de boerderijcamping. Door het bos, langs de Vecht of lekker door de stad. Een schitterend natuurgebied is bijvoorbeeld de Archemer- en Lemelerberg. Een heuvelachtig gebied van ongeveer 1.000 hectare groot. Het hoogste punt ligt 76,5 meter boven de zeespiegel en bij een helder weer heeft u een prachtig uitzicht waar u zelfs Zwolle kunt zien liggen. Er zijn diverse wandelingen die starten bij het uitkijkpunt P60. Boven op de Lemelerberg vindt u daarnaast een restaurant of theehuis de kinderen hoeven zich niet te vervelen in het speelbos ‘In het hol van de leeuw’. Er is van alles te beleven!

Wandelen in Natuurgebied Het Varsenerveld (De Woest)

Een wandeling door natuurgebied Het Varsenerveld, ook wel De Woest genoemd, is ook zeker de moeite waard. Dit is een stuk onontgonnen heide, waar de vader van gastvrouw Gezina net na de oorlog heeft geholpen om de heide af te plaggen om er vruchtbare akkers en weilanden van te maken. Vanaf de camping, richting het natuurgebied lopend, ziet u de sporen van de ontginning, de slootjes, berkenbomen, plukjes heide, vennetjes en de reeën in het veld.

Op uw fiets- of wandeltocht heeft Boer Hendrik-Jan een aanrader: bij zijn oude lagere school in de buurtschap Hoogengraven ligt Restaurant De Bootsman, hier kunt u heerlijk eten. Gastvrouw Gezina maakt graag een tussenstop in het kerkdorp Vilsteren bij Herberg de Klomp.

Plezier op de rivieren

De rivieren de Vecht en de Regge liggen allebei dichtbij onze camping en bieden volop mogelijkheden om te genieten op of aan het water. Of u nu lekker wilt gaan zwemmen of juist houdt van kanoën, het kan allemaal! Wij werken veel samen met Rederij Peters uit Ommen. Hier kunt u een bootje huren voor een tochtje met bijvoorbeeld uw gezin, maar u kunt ook een rondvaart boeken. Op de website van Vechtdal Overijssel vindt u mooie vaarroutes en inspiratie voor plezier op het water.

Musea in het Vechtdal

Voor liefhebbers van kunst en cultuur is een bezoek aan museum de Fundatie in Zwolle aan te raden. Dit museum met een grote collectie beeldende kunst staat vooral bekend om het bijzondere gebouw en de steeds wisselende exposities. Dichterbij vindt u het Tinnen Figuren Museum. Dit museum in Ommen neemt u mee in de wereld van tinnen figuren en heeft ook leuke activiteiten voor kinderen zoals het zelf schilderen van tinnen figuren of het volgen van een speurtocht in het museum. In het Streekmuseum van Ommen, ook wel het Toeristisch InformatiePunt (TIP), kunt u op eigentijdse wijze informatie krijgen over Ommen en het Overijssels Vechtdal. Ook leuk is de Galerie Tom Lucassen, een voormalige artsenpraktijk waar figuratieve en abstracte kunst van hoge kwaliteit te zien is. De galerie vertegenwoordigt kunstenaars die ambachtelijkheid en authenticiteit verenigen.

Bezoek Zwolle of Ommen

Heeft u zin om te gaan winkelen? Dan is Zwolle bij uitstek geschikt! In Zwolle vindt u alle bekende ketens, maar zeker ook een aantal bijzondere kleine winkeltjes. Rust uit in één van de gezellige parken, drink een kopje koffie of ga lekker lunchen in één van de vele restaurants. Het is een bruisende Hanzestad waar het leven gevierd wordt in de historische binnenstad. Een stad bevolkt door creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Hier geloven ze dat het leven samen beter wordt. Binnen de oude stadsmuren ontdekt u verder een veelheid aan cultureel en culinair aanbod. Talloze festivals, de culinaire top van Nederland, spraakmakende tentoonstellingen, de mooiste boekhandel van het land, allemaal te ontdekken met het Middeleeuwse decor van het oude Zwolle.

 

Zoekt u het toch liever wat dichterbij? In Ommen, de stad met dorpse allure, is het ook heel leuk om te winkelen. Hier vindt u misschien niet de grote ketens, maar dat maakt het juist leuk. Kijk bijvoorbeeld eens in Molen de Lelie, de biologische natuurvoedingswinkel met ambachtelijk meel. Of ga op zoek naar bijzondere tweedehandse kleding in De Klaproos.

Uit eten in Ommen

Wilt u genieten van een heerlijk diner? Het centrum van Ommen is met de fiets prima bereikbaar vanaf de camping. Een aanrader om heerlijk te eten is grandcafé Jipp. Andere goede restaurants zijn tante Pos en de italiaanse nieuwkomer Félicè. Zin in een ijsje? Ga dan naar IJssalon Ekkelenkamp. Hier verkopen ze het lekkerste softijs in de regio! Nieuw is hun verse en eigengemaakte schepijs.

Overnachten in de prachtige natuur?

Ervaar het prachtige Vechtdal en kom op onze knusse boerderijcamping overnachten.  Dit kan op onze boerderijcamping met een tent, caravan of camper. Maar ook in ons vakantiehuis of onze trekkershut bent u meer dan welkom!