• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Omgeving

Omgeving

Boerderijcamping Het Varsenerveld ligt in het Vechtdal, vlakbij Ommen, Dalfsen, Hardenberg en Zwolle. In het prachtige Vechtdal is van alles te beleven. Zo kunt u er heerlijk wandelen, fietsen, kanoën, bootje varen en zwemmen. Er zijn ook verschillende interessante en leuke musea en winkelsteden in de buurt van de camping. Op zoek naar een fijn restaurant? Of wilt u samen met de kinderen een ijsje halen? Ook dan zit u op camping Het Varsenerveld in de buurt!

Onze receptie is een Tourist-Info-Punt (VVV) en Rustpunt wij vertellen u graag wat er allemaal te beleven is. Hieronder vast een aantal tips.

Heerlijk fietsen

In Het Vechtdal rondom onze boerencamping zijn er uitgebreide fietsroutes. Op de website van Vechtdal Overijssel vindt u er een aantal. Deze fietsroutes zijn via het fietsknooppuntensysteem of met bewegwijzerde bordjes heel eenvoudig te fietsen. Onze camping ligt dichtbij knooppunten 47 en 65. U kunt dus direct vanaf de camping starten met een route, zoals het Rondje Dalfsen – Ommen dat gaat langs knooppunt 65. Bij de receptie hebben we natuurlijk ook prachtige fietsroutes liggen.

Bosrijke wandelomgeving

Naast fietsen kunt u natuurlijk ook heerlijk wandelen in de omgeving van de boerderijcamping. Door het bos, langs de Vecht of lekker door de stad. Vanuit Het Varsenerveld ben je namelijk binnen 5 minuten in het bos voor een lekkere wandeling. Maar ook bent u met 20 minuten in de auto in Zwolle voor een mooie stadswandeling met misschien nog wat shoppen tussendoor.

Wandelen in Natuurgebied Het Varsenerveld (De Woest)

Een wandeling door natuurgebied Het Varsenerveld, ook wel De Woest genoemd, is ook zeker de moeite waard. Dit is een stuk onontgonnen heide, waar de vader van gastvrouw Gezina net na de oorlog heeft geholpen om de heide af te plaggen om er vruchtbare akkers en weilanden van te maken. Vanaf de camping, richting het natuurgebied lopend, ziet u de sporen van de ontginning, de slootjes, berkenbomen, plukjes heide, vennetjes en de reeën in het veld.

Op uw fiets- of wandeltocht heeft Boer Hendrik-Jan een aanrader: bij zijn oude lagere school in de buurtschap Hoogengraven ligt Restaurant De Bootsman, hier kunt u heerlijk eten. Gastvrouw Gezina maakt graag een tussenstop in het kerkdorp Vilsteren bij Herberg de Klomp.

Plezier op de rivieren

 

De rivieren de Vecht en de Regge liggen allebei dichtbij onze camping en bieden volop mogelijkheden om te genieten op of aan het water. Of u nu lekker wilt gaan zwemmen of juist houdt van kanoën, het kan allemaal! Wij werken veel samen met Rederij Peters uit Ommen. Hier kunt u een bootje huren voor een tochtje met bijvoorbeeld uw gezin, maar u kunt ook een rondvaart boeken. Op de website van Vechtdal Overijssel vindt u mooie vaarroutes en inspiratie voor plezier op het water.

Musea in het Vechtdal

Voor liefhebbers van kunst en cultuur is een bezoek aan museum de Fundatie in Zwolle aan te raden. Dit museum met een grote collectie beeldende kunst staat vooral bekend om het bijzondere gebouw en de steeds wisselende exposities. Dichterbij vindt u het Tinnen Figuren Museum. Dit museum in Ommen neemt u mee in de wereld van tinnen figuren en heeft ook leuke activiteiten voor kinderen zoals het zelf schilderen van tinnen figuren of het volgen van een speurtocht in het museum. In het Streekmuseum van Ommen, ook wel de oudheidkamer, wordt alle cultuurbezit van Ommen verzameld, bewaard en geëxposeerd. De Beeldentuin bij Atelier Witharen is ook zeker een bezoek waard. Vanaf de camping loopt u zo via natuurgebied Varsenerveld naar deze Beeldentuin met meer dan 100 verschillende werken.

Winkelen in Ommen en Zwolle

Heeft u zin om te gaan winkelen? Dan is omgeving Zwolle een zeer goede keus. In Zwolle vindt u alle grote bekende ketens, maar ook zeker een aantal bijzondere kleine winkeltjes. Rust uit in één van de gezellige parken, drink een kopje koffie of ga lekker lunchen in één van de vele restaurants. Hier vindt u meer informatie over de verschillende winkels, restaurants en andere hotspots in Zwolle. Bezoek vooral het icoon Boekhandel Waanders in de Broerenkerk. Ook in het dichtbij gelegen plaatsje Ommen is het leuk om te winkelen. U vindt er niet de grote ketens, maar dat maakt het juist leuk. Kijk bijvoorbeeld eens in Molen de Lelie, de biologische natuurvoedingswinkel met ambachtelijk meel. Of ga op zoek naar bijzondere tweedehandse kleding in De Klaproos.

Uit eten in Ommen

Wilt u genieten van een heerlijk diner? Het centrum van Ommen is met de fiets prima bereikbaar vanaf de camping. Een aanrader om heerlijk te eten is grandcafé Jipp. Andere goede restaurants zijn tante Pos en de italiaanse nieuwkomer Félicè. Zin in een ijsje? Ga dan naar IJssalon Ekkelenkamp. Hier verkopen ze het lekkerste softijs in de regio! Nieuw is hun verse en eigengemaakte schepijs.

Op de website van Vechtdal Overijssel is veel te ontdekken wat er in de regio te doen is.

Overnachten in de prachtige natuur?

Ervaar het prachtige Vechtdal en kom op onze knusse boerderijcamping overnachten.  Dit kan op onze boerderijcamping met een tent, caravan of camper. Maar ook in ons vakantiehuis of onze trekkershut bent u meer dan welkom!