• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Wandelen in het natuurgebied Het Varsenerveld ‘De Woest’

Wandelen in het natuurgebied Het Varsenerveld ‘De Woest’

Categorie: Omgeving | Geplaatst op: 27 mei, 2016

Houdt u van wandelen? Onze boerderijcamping is een ideaal startpunt voor een prachtige wandeling door het natuurgebied Het Varsenerveld, ook wel De Woest genaamd. Als u vanaf de camping richting het natuurgebied loopt ziet u om u heen de sporen van ontginning, de slootjes, berkenbomen, plukjes heide, vennetjes en de reeën in het veld.

Als u verblijft op de boerderijcamping Het Varsenerveld is er genoeg te beleven in de omgeving. Zo kunt u heerlijk fietsen, een bezoek brengen aan het gezellige stadje Ommen, het bijzondere museum de Fundatie in Zwolle verkennen of wandelen in de bosrijke omgeving.

Een wel erg bijzondere wandeling kunt u maken in het natuurgebied Het Varsenerveld De Woest. Dit natuurgebied bij Ommen is een eeuwenoud stukje natte heide, een overblijfsel van een eens onmetelijk veengebied. Het dreigde dicht te groeien tot bos. Op initiatief van Henk Ruiter is het gebied niet vergeten. De grond wordt nu door een vrijwilligersgroep beheerd.

Als u vanaf de camping richting het natuurgebied loopt, ziet u om u heen de sporen van ontginning, de slootjes, berkenbomen, plukjes heide, vennetjes en de reeën in het veld. Sinds het natuurgebied sinds 1998 beheerd wordt door een vrijwilligersgroep hebben er vier keer door de overheid gesubsidieerde grootschalige beheerders ingrepen plaatsgevonden in het kader van het Overlevingsplan Bos en natuur. Nu komt er een groot aantal Rode lijst- en Europese habitatrichtlijn soorten voor.

Mooiste plek van Nederland

Dat deze wandelroute zeer de moeite waard is blijkt uit een verkiezing in het NRCV televisieprogramma ‘De verkiezing van de mooiste van Nederland’. In 2006 werd het gebied tot mooiste plek van Overijssel verkozen en het natuurgebied behaalde de tweede plaats in de landelijke finale!

Kunt u niet wachten om dit bijzondere natuurgebied te gaan verkennen? Reserveer dan direct uw vakantie bij ons! Meer weten over onze camping? Bekijk de promotiefilm!