• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Veiligheid boven alles

Veiligheid boven alles

Categorie: Nieuws | Geplaatst op: 29 juli, 2019

Soms lopen dagen anders dan je van tevoren had verwacht en als je een camping hebt al helemaal. Vandaag was weer zo’n dag, toen de gel accu van een camper die op onze camping stond oververhit raakte. Nadat een gast de accu in een bak wist te leggen, belden we natuurlijk met de Brandweer. Die twijfelden niet en kwamen met ‘PRIO 1’ naar de camping, met één wagen.

Ondertussen kwamen de gasten direct in actie. De weg werd vrijgemaakt voor de brandweer, iedereen werd op veilige afstand gehouden van de accu en er werd alles aan gedaan om de kinderen niet te veel te laten schrikken. Zelfs de Brandweer zette de sirene uit toen ze bij de Emslandweg aankwamen. Fantastisch om zulke kordate gasten op onze camping te hebben!

De Brandweer wist de accu gelukkig snel te koelen en daardoor was alles binnen de kortste keren weer onder controle. Gezien de warme omstandigheden bleef de waterpret niet lang uit. (Boys blijven toch boys) Ook boer Hendrik-Jan kon niet achterblijven en haalde een flink nat pak. Na een kop koffie vertrokken de heren met een doosje eieren van onze kippen weer naar de kazerne.

Ondertussen ligt de accu af te koelen in een kruiwagen met grondwater en is de rust weer teruggekeerd op de camping. Ooit zei de Brandweer ons dat de ruimte tussen kampeermiddelen minimaal 5 meter moet zijn en daar houden we ons altijd aan. Vandaag bleek maar weer eens hoe belangrijk dat kan zijn, maar ook hoe belangrijk gasten zijn die direct in actie komen en hoe fijn het is dat wij zo’n goede vrijwillige Brandweer hebben in Ommen.

Bedankt allemaal! Nu weer veilig verder genieten van de zomer!

(Hier nog wat foto’s)