• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Maatregelen coronavirus

Maatregelen coronavirus

Categorie: Handig | Geplaatst op: 3 april, 2020

Update 29 april - De noodverordening van de voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland over het coronavirus heeft soepelere regels gekregen. Wij zijn erg blij dat we meer gasten mogen ontvangen en dat de regels zijn versoepeld. Wij houden ons natuurlijk wel aan alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren!

Met pijn in ons hart moeten wij nog steeds melden dat onze camping tot nader order dichtblijft vanwege het coronavirus (COVID-19). In de noodverordening van de veiligheidsregio IJsselland staat duidelijk vermeld dat vakantieparken en campings met openbaar sanitair geen gasten mogen ontvangen. Campers of caravans met sanitaire voorzieningen zijn wel weer welkom. Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en mensen die ziek zijn, de mensen in de zorg en het onderwijs die zulk belangrijk werk doen, maar ook alle ondernemers waarvan het voortbestaan van hun bedrijf opeens onzeker is.

De camping is weer (deels) open, samen met het vakantiehuisje!

De noodverordening van de veiligheidsregio IJsselland heeft soepelere regels gekregen. De chemische toiletten mogen weer op de stortplaats worden geleegd en dat geeft gasten de mogelijkheid om weer met de camper of caravan naar onze camping te komen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee!  Met de camper of de caravan is dus kamperen weer mogelijk, maar we hanteren wel een aantal regels:

  1. De gasten komen uit hetzelfde huishouden: personen die wonen in één huis.
  2. Campers of caravans moeten een ingerichte badkamer/douche hebben of een natte ruimte met een wastafel en een wc.
  3. Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  4. Was (vaker) uw handen
  5. Nies in uw ellebogen
  6. Bent u ziek, blijft u dan thuis!

De camping wel gesloten voor kampeerders

In de noodverordening van de veiligheidsregio IJsselland staat duidelijk vermeld dat vakantieparken en campings met openbaar sanitair geen gasten mogen ontvangen. Daar houden wij ons natuurlijk aan en we zullen daarom tot de noodverordening ingetrokken wordt de camping dichthouden. Tenten en campers/caravans zonder sanitaire voorzieningen zijn daarom helaas nog steeds niet toegestaan.

Aantal mooie perioden beschikbaar in ons vakantiehuis!

In dezelfde verordening staat ook duidelijk benoemd dat vakantiewoningen met eigen sanitair wel verhuurd mogen worden. We vinden de gezondheidsmaatregelen erg belangrijk en zullen die hierbij zeker in acht nemen, maar we hopen dat ons vakantiehuis juist in deze tijden mensen wat ontspanning en rust kan geven. En juist nu kan de rust en de natuur die Het Vechtdal te bieden heeft hulp bieden aan mensen die niet al teveel ruimte thuis hebben. Wij hopen dat wij snel met u, als campinggast, mogen delen hoe mooi de natuur in het Vechtdal nu is.

In mei, juni en juli is ons vakantiehuis nog beschikbaar. Het gaat om midweken en weekenden en een enkele week. Ondanks dat we er nog niet zijn en we natuurlijk het liefst de camping ‘gewoon’ open hebben, zijn we erg blij met de versoepeling en hopen dit snel met u als gasten te mogen delen. Dat doet ons goed!

Camperplaats, kampeerplek of het vakantiehuisje reserveren? Klik hier!

Geboekt in de periode dat wij dicht zijn? U kunt uw vakantie omboeken!

Heeft u geboekt in de periode dat wij gesloten zijn? Dan geven we u de kans om uw vakantie gratis om te boeken, hiervoor ontvangt u van ons een voucher per mail. Deze voucher zal een jaar geldig zijn. Omdat het sluiten van onze camping voor u en voor ons totale overmacht is, geven we geen geld terug. We hopen dat u dit begrijpt.

Tot slot

Het is mooi om te zien dat er weer iets meer reuring op de camping komt, maar helaas zijn we er nog niet. Het blijft gek om de ‘lege’ camping te zien. Een haas heeft vlak naast de camping een nest elke ochtend zien wij het beestje weer over de velden lopen, onze geitjes hebben lammetjes en de eerste twee kalfjes zijn geboren, de anderen laten niet lang meer op zich wachten. We hopen dat wij  dit snel weet met u kunnen delen, maar we weten dat we nu moeten doen wat goed is voor ons land en de wereld. Alleen samen komen we deze tijd door. We wensen iedereen een goede gezondheid en we hopen u snel weer te kunnen verwelkomen op de camping!

———————

Updates veiligheidsregio IJsselland

Update 29 april 2020

Noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland COVID-19.

De noodverordening van de voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland over het coronavirus heeft soepelere regels gekregen. Houd 1,5 meter afstand, was vaker uw handen en blijf zoveel mogelijk thuis. Dit blijven de belangrijkste maatregelen die iedereen zelf kan nemen om het coronavirus onder controle te krijgen.

Camperplaatsen en vakantiehuisje weer open!

De noodverordening bevat een artikel 2.5 specifieke maatregelen voor campings en vakantieparken. Daaronder valt ook artikel 2.5.a. Sanitaire voorzieningen. Het is verboden sanitaire voorzieningen in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden geopend te houden, met uitzondering van voorzieningen voor het ledigen en reinigen van chemische toiletten. Wij mogen daarom weer campers en caravans ontvangen.

Toelichting op artikel

Een korte toelichting hierop: artikel 2.5.a. bevat een verbod om sanitaire voorzieningen (gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen) bij recreatieparken en andere recreatieve locaties geopend te houden. Het gaat dan om de locaties van vakantieparken, campings, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes (bijvoorbeeld het zogenoemde ‘kamperen bij de boer’) en bij parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden met uitzondering van voorzieningen voor het ledigen en reinigen van chemische toiletten. Het risico bestaat dat op deze locaties bij de gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen niet of niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen in acht wordt genomen. Dit verhoogt op onaanvaardbare wijze het risico op verspreiding van het coronavirus. Daarnaast zal dit verbod naar verwachting bijdragen aan een vermindering van het aantal reisbewegingen.

———————

Updates veiligheidsregio IJsselland

Update 27 maart

Nieuwe noodverordening voor veiligheidsregio IJsselland: Beperkingen voor campings en parken.

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland is op 27 maart bijeengekomen om de noodverordening die door de Rijksoverheid is aangekondigd vast te stellen voor de regio IJsselland. Deze nieuwe noodverordening is vanmiddag ondertekend door voorzitter Peter Snijders. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

Binnen onze regio zien we vooral dat de meeste mensen zich goed en zorgvuldig houden aan de landelijke maatregelen. Met deze noodverordening hebben we in onze regio echter mogelijkheden om te handhaven waar dat nodig is. Om de ernst van de situatie helder te maken voor de hele regio én om duidelijkheid richting onze inwoners en ondernemers te verschaffen, geldt deze noodverordening voor de hele regio.

Campings en vakantieparken

De noodverordening bevat daarnaast via artikel 2.5 specifieke maatregelen voor campings en vakantieparken. Tijdens deze crisis willen we geen toestroom hebben van toeristen. Het is toegestaan om in een vakantiewoning te verblijven, mits deze vakantiewoning vaste sanitaire voorzieningen bevat. Alle andere vormen van verblijfsrecreatie is verboden, aangezien gedeelde sanitaire voorzieningen gesloten worden.

Coronavirus indammen

Voorzitter Peter Snijders: “We treffen de maatregelen met een goede reden: we willen het coronavirus indammen om de gezondheid van mensen zeker te stellen. Een toename van toerisme in onze regio tijdens deze crisis, draagt hier niet aan bij. We hebben deze maatregelen niet licht genomen. Ik begrijp goed dat dit ingrijpende maatregelen zijn voor de campings en vakantieparken in onze regio en kan alleen maar benadrukken: alleen gezamenlijk kunnen we de strijd met het coronavirus winnen.”