• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Een voorproefje van de zomer

Een voorproefje van de zomer

Categorie: De boerderij | Geplaatst op: 9 juni, 2020

Het voorjaar is op z’n zachts gezegd anders verlopen dan we van tevoren hadden verwacht, maar langzamerhand komt er weer wat reuring op onze camping. Met de zonnige dagen rondom Hemelvaartsdag en Pinksteren kregen we zelfs heel even weer het gevoel dat er een zomer zoals alle andere voor de deur staat.

Onze boerderijcamping komt langzaam weer tot leven

Op advies van de Veiligheidsregio IJsselland werd eind april duidelijk dat campers en caravans met eigen sanitaire voorzieningen welkom waren op onze camping. Goed nieuws, voor het eerst sinds het coronavirus uitbrak konden we weer vakantiegangers verwelkomen op ons erf. Na een aarzelend begin en aangemoedigd door het mooie weer, stroomde de camping eind mei vol met campers en caravans.

Wat aanvankelijk een hele uitdaging leek, bleek dankzij onze gasten soepel te verlopen: anderhalve meter afstand houden. De camper- en caravanplaatsen hebben we extra ruim opgezet, ons kantoortje iets aangepast en met iedere gast nemen we even de coronaproof huisregels door. Het was een genot om te zien hoe de camping weer tot leven kwam. Kinderen konden weer onbezorgd spelen en boer Hendrik-Jan helpen bij het geven van de fles aan de jonge geitjes. De ouders keken op gepaste afstand toe of genoten van de zon terwijl ze een boekje aan het lezen waren. Het vakantiegevoel is weer helemaal terug.

Corona laat zien hoe belangrijk de natuur is

Een andere conclusie? De coronacrisis onderstreept maar weer eens hoe belangrijk de natuur is. Nu het minder vanzelfsprekend is om een dagje te gaan shoppen in Ommen, Dalfsen of Zwolle, merk je dat we massaal de natuur in trekken. Hebben wij even geluk midden in het Vechtdal te zitten! We hebben onze gasten kunnen tippen aan de mooiste wandelroutes door bijvoorbeeld Varsen, Beerze of het prachtige natuurgebied Junner Koeland, waar Hendrik-Jan met veel plezier zijn jeugd doorbracht. Als echte Ommenaren weten we de mooiste plekjes blindelings te vinden, dus vraag maar raak!

Op naar een goede zomer en heerlijk najaar!

Het is nog even afwachten wanneer ons sanitairgebouw open mag en we dus ook kampeerders zonder eigen sanitaire voorzieningen kunnen ontvangen. Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor! We kijken uit naar de zomer en gaan met onze gasten extra genieten van het najaar. Nu Nederland massaal in eigen land op vakantie gaat hopen we dat nog meer mensen ontdekken hoe prachtig Ommen, hart van het Vechtdal is en dat je niet uren hoeft te vliegen om op de meest bijzondere plekken te komen.

Houd onze website of social media in de gaten voor updates rondom de verdere versoepeling van de coronaregels of boek alvast je plekje op de camping voor dit najaar.