• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Een bijzondere verrassing voor ons 30-jarig jubileum

Een bijzondere verrassing voor ons 30-jarig jubileum

Categorie: Nieuws | Geplaatst op: 19 maart, 2021

30 jaar Boerderijcamping Het Varsenerveld, dat mag niet ongemerkt voorbijgaan. Met dat idee initieerden een aantal vaste gasten en familie vorige week een wel heel bijzondere verrassing. Uit handen van burgemeester Hans Vroomen ontvingen wij namelijk een oorkonde ter ere van ons 30-jarige jubileum en, zo valt op de oorkonde te lezen voor onze "onderscheidende bijdrage aan het versterken van het toerisme in de gemeente Ommen." Wat een eer en wat een bijzondere start van ons jubileumjaar!

30 Jaar genieten van de natuur

30 Jaar alweer! Een periode met heel veel hoogtepunten, maar hier en daar ook moeilijke tijden. Een tijd waarin we heel veel nieuwe gasten hebben mogen verwelkomen en waarin we veel van die gasten ook weer elk jaar terug zien komen. Het blijft bijzonder dat de kinderen van toen, nu zelf als ouder met hun kroost de tent of camper weer bij ons neerzetten. En in al die jaren bleef de boerderij, ook als de camping gesloten was, veranderen. Soms doordat wij zelf iets aanpasten of opknapten, maar meestal omdat de natuur stoïcijns haar gang blijft gaan. Hoe mooi is het dat wij, en onze gasten, daar nog elk jaar van kunnen genieten?

Van boerderij, naar boerderijcamping

Onze boerderij was niet altijd een toevluchtsoord voor toeristen. In maart 1928 kocht Gerrit-Jan Nabers de boerderij genaamd Anna’s Hoeve en op 8 mei 1929 huwde hij Gezina Klomp. Zij kochten grond bij, ontgonnen tot wel 13 hectare en bouwden later een stal voor fokvarkens. Zoon Peter Nabers en vrouw Asselina van Leussen namen in 1961 de boerderij over, het aantal koeien groeide tot 25 en de fokzeugen maakten plaats voor vleesvarkens. In 1971 werd voor het eerst ’t bakhuus verhuurd voor recreatief gebruik en vanaf 1980 ontstond de minicamping.

Gezina en Hendrik-Jan

In 1991 nemen wij, Hendrik-Jan en Gezina de Lange-Nabers, de boerderij over. ‘Anna’s Hoeve’ werd ‘Het Varsenerveld’ en in de jaren die volgen werken we hard om het een uitnodigende boerencamping te maken. Het Varsenerveld groeit uit tot de gezellige boerderijcamping zoals we dat vandaag de dag nog kennen. Een avontuur voor kinderen en rustpunt voor volwassenen. De ene gast rust lekker uit van een prachtige fietstocht door Het Vechtdal, de ander kijkt toe terwijl de kinderen boer Hendrik-Jan helpen bij het voeren van de koeien, geitjes of Edelweiss de pony.

Ook dit jaar weer vol goede moed

Dit jubileumjaar is natuurlijk een moment om terug te kijken en dat gaan wij ook zeker met jullie  doen via social media, onze blog en hopelijk ook bij ons op de boerderij. Maar we blijven, zoals altijd, ook vooruit kijken. We willen de camping blijven ontwikkelen en daarbij is duurzaamheid weer een belangrijk onderdeel dit jaar. Daarnaast hopen natuurlijk weer dat onze volledig ‘coronaproof’ camping helemaal vol staat dit jaar en dat we er samen met jullie een prachtig jaar van kunnen maken. Want ‘samen’ is al 30 jaar lang de kracht van onze camping.

Bedankt voor alle felicitaties en hopelijk zien we je snel!