• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Een bijzonder jaar!

Een bijzonder jaar!

Categorie: Nieuws | Geplaatst op: 17 september, 2020

2020 Is op z’n zachtst gezegd een bijzonder jaar. Het was een gek gevoel toen in het voorjaar onze boerderijcamping door COVID-19 leeg bleef, terwijl de natuur rondom en op ons erf niet stil zat. Een haas met een nest kleintjes, een nieuw kalfje en een bonte verzameling jonge dwerggeitjes. We konden het opeens niet delen met onze gasten en dat was even wennen. Nu, flink wat maanden later, staat de camping zelfs in het najaar nog vol. Natuurlijk hebben wij ook maatregelen getroffen voor COVID-19, maar doordat de gasten zorgvuldig de regels naleven verloopt het campingseizoen opvallend soepel.

2020 Is het jaar dat de boeken in gaat als het jaar van het coronavirus, maar het is ook het jaar waarin Nederlanders opnieuw hebben ontdekt hoe mooi Nederland is. Verre reizen naar zonnige oorden, werden verruild voor korte autoritten naar (over het algemeen) zonnige campings. Voor ons waren het telkens weer geluksmomenten als onze gasten terugkwamen van een rondje fietsen of wandelen en dolenthousiast waren over hoe mooi Ommen en Het Vechtdal is. De prachtige omgeving waar wij van kinds af aan al in wonen konden we met nieuwe mensen delen en juist in crisistijd is gebleken hoe de natuur een belangrijke uitlaatklep is.

De kracht van een boerderijcamping

De combinatie van een boerderij en een camping brengt ons en onze gasten elk jaar weer plezier. Niks is rustgevender dan een boek lezen met uitzicht op grazende koeien en spelende kalfjes. Het plezier is groot als de dwerggeitjes naar het hek komen rennen om te knuffelen met onze gasten, terwijl de grote geiten stoeien om op de bovenste plank te mogen liggen. De kinderen vinden het natuurlijk best een beetje spannend om samen met Hendrik-Jan de verse eieren uit het legnest te mogen rapen. En niet te vergeten; ons eigenzinnige ‘huisdier’ Edelweiss, de pony die al jaren geniet van de aandacht van onze gasten en de heerlijke wortels uit eigen groentetuin.

Nog even genieten

Ondertussen is het alweer half september, het weer is nog goed en we merken dat veel mensen de kans grijpen om er alsnog even tussenuit te gaan. Langzaam wordt het iets rustiger op de camping en het is een kwestie van tijd voordat de herfst met het kleurenpallet van de natuur aan de haal gaat. Eigenlijk is Het Vechtdal elk seizoen van het jaar weer een verrassing en we delen ook de herfst nog graag met je. Zowel de trekkershut, als het vakantiehuis, is nog een aantal weken beschikbaar dit jaar en ook op de camping bent u met caravan of camper van harte welkom.