• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

De trekkers van boer Hendrik-Jan

De trekkers van boer Hendrik-Jan

Categorie: De boerderij | Geplaatst op: 18 april, 2018

Vooral voor de papa's en de kinderen zijn de trekkers op onze boerderijcamping een lust voor het oog. In de zomer maakt boer Hendrik-Jan elke avond een vast ritje over de boerderij. Hij brengt dan een pak stro naar de koeien en kalfjes. Dit pak stro gaat in een eigen gemaakte voerwagen!

Op de foto zie je twee trekkers. De groene is een Fendt Favorit 3 uit 1978. Een echte oldtimer dus! De rode trekker is een Case international 745 uit het jaar 1990. Deze trekker gebruikt boer Hendrik-Jan voor alle klusjes, klein en groot, op de boerderij. Zo brengt hij in de zomer elke avond een baal stro naar de koeien en kalfjes. Deze baal stro gaat dan in onze eigen gemaakte voerwagen! Ook gebruikt hij de trekker om de ‘waterdrinkbakjes’ (weidepompen Utina) naar het land te brengen.

Trappelende voetjes

De trekkers staan in onze werkplaats op de boerderij en het is altijd mooi om te zien dat papa’s samen met hun kinderen (meestal jongetjes) staan te kijken naar de trekkers in de werkplaats. De voetjes wippend op de rand, want de boer heeft gezegd dat ze niet naar binnen mogen, maar ze mogen wel kijken als de deuren openstaan.
Zo biedt onze boerderijcamping groot avontuur voor jong en oud. Kinderen mogen naar de trekkers kijken, maar ook mogen ze mee als de boer de dieren gaat voeren. Vier keer per week neemt boer Hendrik-Jan de kinderen mee langs de dieren. Zo moeten de koeien, dwerggeiten, konijnen, kippen en onze vriend Edelweiss de pony gevoerd worden. Ook gaan we eieren rapen in het kippenhok en die eitjes moeten natuurlijk nauwkeurig geteld worden!

Reserveer een plekje op de boerencamping

Wil je jouw (klein)kinderen en daarmee jezelf ook, een onvergetelijke vakantie bieden? Boek dan een plekje op onze mooie ruime boerencamping Het Varsenerveld. De camping biedt 25 mooie kampeerplekken en is heel ruim opgezet. Er is veel ruimte om te spelen en ook is er een grote speeltuin. Je kunt heel gemakkelijk online reserveren via onze website. Doe je dit liever persoonlijk of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 0529-453300 of 06-21983895 (ook WhatsApp!).