• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

De mooiste periode om te kamperen komt eraan

De mooiste periode om te kamperen komt eraan

Categorie: Dieren | Geplaatst op: 15 maart, 2019

Het voorjaar komt eraan! De zon laat zich nu al steeds meer zien en de krokussen beginnen zelfs al te bloeien. Veel mensen moeten nog wachten tot de zomervakantie, maar wie de kans heeft om in april of mei al op onze camping te staan moet hem zeker grijpen! Want dit is als je het ons vraagt misschien wel de mooiste periode van het jaar om te kamperen.

Na een kale winterperiode begint de natuur zich weer te ontpoppen. In het voorjaar is alles nog fris en groen. De eerste zonnestralen toveren een glimlach op je gezicht een met een beetje geluk zijn er in mei of april pasgeboren kalfjes en geiten op onze camping!

Pasgeboren kalfjes en geitjes

Ieder jaar worden er weer nieuwe dieren geboren en ook dit jaar zijn er zes koeien en acht geiten drachtig. En wat is er nou leuker dan samen met de kinderen kijken bij deze pasgeboren beestjes? Iedereen smelt bij het aanzicht van die jonge kalfjes en kleine geitjes die de gekste capriolen uithalen.

Met de kippen op stok

Ook zijn er in het voorjaar weer jonge kippen op onze boerderijcamping in Ommen. Wist je dat deze niet altijd uit zichzelf op stok gaan? Boer Hendrik Jan leert ze hoe ze dit moeten doen. Wanneer de kippen zodra het donker wordt in een hoekje bij elkaar kruipen gooit hij ze op de stokken. En zodra ze doorhebben dat dit veel beter zit dan op de grond, willen ze niet meer anders. Leuk feitje: de kippen vallen niet om omdat hun tenen automatisch in de grijpstand staan zodra ze slapen.

Geniet van het lentezonnetje

Los van het plezier dat de dieren brengen is onze boerderijcamping tussen de weilanden en middenin de natuur sowieso een prachtige plek in de lente. Het groen loopt weer uit, jonge blaadjes verschijnen aan de bomen en ook de eerste bloemen laten zich weer zien. Het voorjaar voelt ieder jaar weer aan als een nieuw begin. En dan het eerste lentezonnetje! Wordt heerlijk wakker voor de tent met een kopje koffie en zonnestralen op je gezicht en je vergeet even al het andere.

Reserveer nu voor het voorjaar

Boek dit jaar dus lekker vroeg een vakantie en kom genieten van de ontluikende natuur op onze boerencamping. Een goede slaapzak houd je ‘s nachts heerlijk warm, overdag doet de zon haar werk. Vanaf 15 maart is onze camping weer geopend. Wees er als de kippen bij en boek nu.

Toch nog een beetje te koud? Overnacht in ons sfeervolle vakantiehuis, het vakantiehuis is het hele jaar door te reserveren. Liever overnachten in onze Trekkershut? Bekijk hier de mogelijkheden,