• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

De eerste E-camper van Nederland: “Een leuke en unieke manier van kamperen!”

De eerste E-camper van Nederland: “Een leuke en unieke manier van kamperen!”

Categorie: Nieuws | Geplaatst op: 28 augustus, 2019

De eerste E-camper van Nederland (van MarketingOost) staat op ons terrein! Motorrijder Wilco kwam dit najaar bij toeval op ons boerenerf terecht. Aangezien hij zelf op een elektrische motor rijdt, lieten we hem de E-camper zien. Hij besloot de volgende dag direct op pad te gaan met deze bijzondere camper. Lees hier zijn verhaal:

Vorige week woensdag ging ik met mijn elektrische motor (Zero DS) een stuk toeren en besloot ik even langs te gaan bij mijn broer die aan het kamperen was op Boerderijcamping Het Varsenerveld. Daar raakte ik in gesprek met Gezina, één van de eigenaren van de boerderijcamping. Ze was verbaasd en verwonderd over mijn elektrische motor, maar niet veel later wist ze mij te verbazen met de opmerking: “Is een elektrische camper dan niet wat voor jou?”

 

De eerste E-camper van Nederland

Het Varsenerveld bleek de locatie voor ophalen en terugbrengen te zijn voor de eerste E-camper van Nederland. De camper was net teruggebracht, dus kon ik direct even een kijkje nemen. Het was een opvallend compacte camper, maar alles wat je van een camper verwacht leek erin te zitten en ook nog eens echt 100% elektrisch! Na een kort overleg met het thuisfront besloot ik mijn auto (gratis) achter te laten en de camper voor een paar dagen te huren.

Korte afstanden, maar ook zo weer de weg op

Met de camper kun je geen grote afstanden afleggen, maximaal 120km. Dus na 100km wil je voor de zekerheid wel weer je voertuig aan de lader hebben. Door de snellaad functie (CHAdeMO 50 KWh) kun je de accu binnen een halfuur van 20% naar 90% krijgen. Daardoor waren de laadmomenten eigenlijk meer fijne pauzes, dan obstakels. Het was ook heel handig dat de E-camper op de camping gewoon in het stopcontact kon, doordat er een speciale laadkabel voor 220v meegeleverd wordt. (Instelbaar voor 6, 8 of 10 ampère)

Een leuk alternatief

Uiteindelijk heb ik in drie dagen zo’n 500 kilometer afgelegd met de camper. De laadpauzes werkten juist wel ontspannend en zorgde ervoor dat ik bewuster was van de omgeving. Zoals gezegd is de camper wel erg compact en het slapen was soms een beetje behelpen (200x140cm), maar de camper heeft echt alles wat je nodigt hebt om te kamperen. Achteraf was ik erg blij met mijn keuze om een paar dagen met deze camper op pad te gaan. 100% Elektrisch en unieke manier om te kamperen. Echt een aanrader dus!

Over de camper

De camper is een Nissan e-NV200 met een 22kWH accu, die in 2018 is omgebouwd tot camper. Hij is geschikt voor 2 personen en heeft een keukenblok en een eethoek. Daarnaast beschikt de camper over handige accessoires zoals buitenstoelen, servies, kookspullen en een luifel. De eerste E-camper van Nederland staat gewoon bij ons op het erf en is te  huren via: https://www.camptoo.nl/camper/5120/De-eerste-E-camper-van-Nederland