• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Overijssel scoort maximale 5 sterren in Kwaliteitsmonitor Fietsregio’s!

Overijssel scoort maximale 5 sterren in Kwaliteitsmonitor Fietsregio’s!

Categorie: Omgeving | Geplaatst op: 24 mei, 2017

Het is meimaand fietsmaand en dat betekent dat het lenteweer zich steeds vaker leent voor een heerlijk ritje op de fiets. Het Vechtdal in Overijssel heeft een groot netwerk van prachtige fietsroutes die u door de unieke omgeving leiden. Dat niet alleen wij dat vinden blijkt, want de provincie Overijssel is in de Kwaliteitsmonitor van Fietsplatform Nederland beoordeeld met de maximale score: 5 sterren!

De Kwaliteitsmonitor Fietsregio’s van Fietsplatform Nederland is al eerder uitgevoerd in 2012, 2013 en 2015. Het is een initiatief van het Nederlands Fietsplatform. Dit is een onafhankelijk en landelijk kennis- en coördinatiepunt voor het recreatieve fietsen. Dat de provincie Overijssel dit jaar is bekroond met de maximale 5 sterren maakt ons heel trots!

Als u van fietsen houdt dan is het Vechtdal in Overijssel de ideale plek om te verkennen per fiets. De regio is uitgerust met prachtige en unieke fietsroutes. Op de website van Vechtdal Overijssel krijgen alle interessante fietsroutes een heldere plek. Zo kunt u heel gemakkelijk een fietsroute uitkiezen die past bij uw wensen. Er zijn ook culinaire fietsroutes en routes speciaal voor kinderen.

Bekijk de fietsroutes hier

Boerenfietsroutes

Heeft u de welbekende fietsroutes van het knooppuntensysteem in het Vechtdal al wel gefietst en wilt u eens iets anders beleven? Fiets dan de boerenfietsroutes! In het routeboekje van De Boer Als Gastheer staan vier originele fietsroutes die per omgeving langs verschillende boerderijen gaan. In het routeboekje staan achttien boerderijen die hun erf openstellen voor voorbijgangers. Zij zijn allemaal onderdeel van de vereniging De Boer als Gastheer. Als u benieuwd bent naar het leven op de boerderij, zijn deze fietsroutes zeker de moeite waard! Het boekje met de fietsroutes is op te halen in onze receptie.

Overnachten in het Vechtdal

Komt u niet uit deze omgeving maar wilt u het Vechtdal graag ontdekken per fiets?  Kom dan overnachten in het Vechtdal. Op onze kleinschalige en gezellige boerderijcamping kunt u komen kamperen, maar we hebben ook een heerlijke bed and breakfast en een vakantiewoning op ons erf staan. Zo kunt u zelf bepalen hoe luxe u wilt overnachten.

Onze camping heeft 25 ruime kampeerplekken, het sanitairgebouw is volledig verwarmd en ook zijn er speciale voorzieningen voor campers. De bed and breakfast heeft vier slaapplaatsen en is uitgerust met een zithoek inclusief televisie, koelkast, combi-magnetron, Senseo apparaat en waterkoker. Het vakantiehuis heeft drie slaapkamers en zes bedden. Er is een eigen beschutte, zonnige tuin. Ook heeft het huisje een volledig ingerichte open keuken.

Lees meer over de camping

Lees meer over de B&B 

Meer info over de vakantiewoning