• Midden op de boerderij
  • Kindvriendelijk
  • Gratis WiFi

Bel of whatsapp: 06 - 219 838 95
Mail:

Henk en Truus: “Hier is altijd tijd voor een geintje!”

Henk en Truus: “Hier is altijd tijd voor een geintje!”

Categorie: Reviews | Geplaatst op: 28 juli, 2017

Henk en Truus komen uit Barneveld en ze staan dit jaar al voor de tiende keer op de boerderijcamping Het Varsenerveld. Tien jaar geleden vonden ze de camping via de broer en schoonzus van Truus. Die waren enthousiast en zo gingen ook Henk en Truus naar de knusse boerderijcamping. Elk jaar komen de inmiddels vier kleinkinderen logeren bij opa en oma op de camping en dat is een groot feest.

Henk vertelt: “We staan altijd op dezelfde plek. Ik heb een spierziekte en ben daarom afhankelijk van mijn scootmobiel. Nu staan we dichtbij de straat en ook is het toiletgebouw dichtbij.” Truus gaat verder: “We worden altijd weer ontzettend gastvrij ontvangen. Vaak nemen we iemand mee die kan helpen met het opzetten van de voortent, maar dat is eigenlijk niet nodig want als we aankomen staan de heren op de camping al klaar om te helpen.”

Henk en Truus houden wel van een praatje en een geintje en dat komt goed uit op de boerencamping. Henk: “Boer Hendrik-Jan en boerin Gezina zijn altijd in voor een praatje, maar ook worden er vaak grappen gemaakt. Zo ben ik altijd al vroeg wakker en als ik dan mijn krantje zit te lezen en Hendrik-Jan en Gezina rijden langs, wordt het raampje omlaag gedraaid en dan hoor je: ‘Staan er genoeg plaatjes in?!’ Dat vind ik echt mooi.” Lacht Henk.

Elke zomer

Het stel staat elke zomer op de camping in Ommen. En ook elk jaar komen de kleinkinderen logeren. Dit begon tien jaar geleden al toen de eerste kleindochter nog maar nul jaar was. Inmiddels is ze negen jaar en zijn er nog drie kleinkinderen bijgekomen. Truus: “De kinderen vinden het heerlijk hier. Ze kunnen zo lekker spelen en de camping ligt een heel eind van de weg dus ze hebben echt vrijheid. Het voeren van de dieren vinden ze ook heel erg leuk.”

Henk en Truus mogen graag fietsen, maar sinds Henk in een scootmobiel zit gaan ze niet meer zo ver. Wel bezoeken ze vaak plaatsen rondom de camping zoals Dalfsen en Ommen.